Reinigt uw huid en bestrijdt voetschimmel

Met Dermonal® mogen voeten en nagels weer gezien worden

Informatie over Dermonal®

Interview met Rogier Becker (Product manager Dermonal)

De werkzame stof van Dermonal® is Anoxyl™ en is het eindproduct van het Ecapro® (MicronoX™) anodisch oxidatie systeem van de firma Kalsbeek. Normaal gesproken wordt een anodisch oxidatie systeem geassocieerd met natriumhypochloriet (NaOCl), dat wordt gekenmerkt door corrosiviteit, toxiciteit en kankerverwekkendheid. Anoxyl™ is

  • Niet corrosief (pH neutral)
  • Niet giftig
  • Niet kankerverwekkend (Geen Trihalomethanen)
  • 100% effectief tegen micro-organismen

Als je Anoxyl™ kort en bondig zou willen omschrijven, dan zou het als volgt zijn: pH neutrale vrij chloor verbinding.

pH neutraal’ voorkomt dat organisch materiaal transmuteert in trihalomethanen. Trihalomethanen vormen de basis voor kanker.

De antimicrobiële werking van Dermonal® op basis van haar pH neutrale vrij chloor samenstelling vormt het onderscheidend vermogen ten opzichte van andere gangbare producten. Deze zijn veelal op oliebasis (kokosnootolie/tea tree olie) of bestaan uit (appel)azijn achtige substanties of jodium.

Diabetici

Een specifieke groep binnen onze doelgroep zijn de diabetespatiënten.
Het nemen van een voetbad door een diabetespatiënt kan risico’s met zich meebrengen. Als er geen wondjes aan de voeten zijn kan een voetbad genomen worden, maar de lengte van een voetbad is van invloed op de mate van het week worden van de huid en de daarmee samenhangende kans op huidbeschadigingen en het ontstaan van wondjes, waardoor een infectie/ontsteking gemakkelijk kan ontstaan. Bij wondjes aan de voeten wordt een voetbad afgeraden, in verband met mogelijke uitbreiding of het ontstaan van een infectie. Daarnaast wordt ook het gebruik van soda, Biotex of geparfumeerde producten afgeraden en dient de temperatuur van het water niet warmer te zijn dan 37°C.

Wat nu als de samenstelling van het voetbad een antimicrobiële werking heeft en dus 100% effectief is tegen schadelijke micro-organismen in het water (van het voetbad) en tegen schadelijke micro-organismen op, in en onder de huid?

Het Dermonal® voetenbad biedt “die” 100% effectieve antimicrobiële werking tegen “deze” schadelijke micro-organismen. Het Dermonal® voetenbad pakt niet alleen de schadelijke micro-organismen aan, die huidinfecties of ontstekingen veroorzaken, maar zorgt daarnaast ook nog eens voor afdichting van de huid. Een herstellende- en weerstand verhogende werking dus. Bovendien gaat het Dermonal® voetenbad de groei van schimmels en gisten tegen en is het effectief tegen voetschimmel, kalknagels en kloofjes.

Elk huidtype en alle leeftijden

De Dermonal® productlijn (voetenbad, schimmelnagelspray en schoenenspray) kan gebruikt worden bij elk huidtype en bij personen van alle leeftijden, dus ook geschikt voor ouderen en diabetici. Tevens is het milieuvriendelijk en volledig veilig.

Anoxyl™, de werkzame stof van Dermonal®, wordt succesvol ingezet in de tandheelkunde voor de bestrijding van micro-organismen (o.a. in de interne waterleiding van de tandheelkundige behandelunits) en wordt door de tandheelkundige universiteiten in Amsterdam en Groningen ingezet, na uitgebreid op effectiviteit getest te zijn.

Bijwerkingen

Na het testen van vrijwillige personen, waren er geen bijwerkingen bekend bij het gebruik van Dermonal®. Mocht er bij u toch een bijwerking optreden die u als ernstig ervaart, stop dan direct met de behandeling en informeer zo nodig uw pedicure.

Bewaarcondities

Het product kan eenvoudig op een donkere en koele plek worden bewaard zonder dat het de werking zal beïnvloeden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op de verpakking. Dermonal® dient buiten bereik van kinderen te worden bewaard.

Geïnteresseerd in onze producten?


Bent u overtuigd geraakt door de producten van Dermonal? Neem dan nu contact op met uw pedicure of de groothandel bij u in de buurt!

Dermonal bestellen

Bekijk onze korte video over onze producten


 

Logo_dermonal

Contactgegevens

Koopmansweg 2

 9482 WC Tynaarlo

Tel. 06-22779802

Mail: h.cremer@upcmail.nl | Contactformulier

KvK-nummer 04064722

BTW-nummer NL810184734B01